Otoplastia

Otoplastia ( Corecția urechilor)

Otoplastia – cunoscută și sub denumirea de chirurgie cosmetică a urechii – este o procedură pentru modificarea formei, poziției sau dimensiunii urechilor.

 Ce este otoplastia?

În mod normal, operația de otoplastie se efectuează începând cu vârsta de 16 ani. Cu toate acestea, operația de fixare a urechilor poate fi efectuată, pentru a rezolva urechile proeminente sau proeminente, la copiii începând cu vârsta de 6 ani. La acea vârstă practic urechile au ajuns la dimensiunea și dezvoltarea lor au in viata de adult.
 
În mod normal, o incizie este făcută în spatele urechii, lăsând o cicatrice aproape invizibilă. Din această incizie, se sculptează cartilajul urechii făcându-l să se plieze în locurile potrivite, reducând adâncimea cochiliei și uscând excesul de piele, dacă este necesar.
 
În funcție de vârsta pacientului tratat, operația de fixare a urechilor poate fi efectuată sub anestezie generală sau locală. În mod normal durează între 45 de minute și o oră.
 
După operația de corecție a urechii, un bandaj este plasat deasupra zonei care conturează fiecare parte a urechii pentru a-i permite vindecarea în locul corect.

Dacă sunteți un candidat bun pentru otoplastie, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să faceți măsuri pentru a vă pregăti în prealabil.

Alimente și medicamente

Probabil va trebui să evitați aspirina, medicamentele antiinflamatoare și suplimentele pe bază de plante, care pot crește sângerarea.

Alte precauții

Fumatul scade fluxul de sânge în piele și poate încetini procesul de vindecare. Dacă fumați, medicul vă va recomanda să încetați fumatul înainte de operație și în timpul recuperării.

De asemenea, asigurați-vă că faceți planuri pentru ca cineva să vă conducă acasă după operație și să rămâneți cu voi pentru prima noapte de recuperare.

La ce vă puteți aștepta

Înainte de procedură

Otoplastia se poate face într-un spital sau într-un centru chirurgical ambulatoriu.

Uneori procedura se face cu sedare și anestezie locală, care amorțește doar o parte din corpul tău. În alte cazuri, anestezia generală – care vă face inconștient – poate fi administrată înaintea procedurii.

În timpul procedurii

Tehnicile de otoplastie variază în funcție de ce fel de corecție este necesară. Tehnica specifică pe care o alege chirurgul plastic va determina locația inciziilor și cicatricile rezultate.

Se pot face incizii:

  • Pe spatele urechilor
  • În interiorul cutelor interioare ale urechilor

După efectuarea inciziilor, se îndepărtează excesul de cartilaj și piele. Se va plia cartilajul în poziția corectă și  se va fixa cu cusături interne. Se vor folosi cusături suplimentare pentru închiderea inciziilor.

Procedura durează de obicei aproximativ două ore.

 
Rezultatele unei proceduri de otoplastie sunt permanente și nu se schimbă de-a lungul anilor. Ajustările sunt rareori necesare și complicațiile legate de piele sau cartilaj sunt extrem de rare.

Iți dorești o schimbare?

Programează-te la o consultație prin telefon.

Contact Whatsapp

Ai întrebări? Hai pe WhatssApp.

Contact Messenger

Ai întrebări? Hai pe Facebook Messenger