Lifting sâni

Lifting sâni / Ridicarea sânilor / Mastopexie

Factorii precum genetica, procesul de îmbătrânire, sarcina și alăptarea, creșterea sau pierderea în greutate și chiar fluctuațiile hormonale pot provoca sânii, care au fost odată fermi și în formă, să se lase. O ridicare a sânului ajuta la refacerea unui sân mai ferm.

 Ce este mastopexia?

În timpul operației, chirurgul îndepărtează excesul de piele și întărește pielea rămasă. Chirurgul începe prin a evalua ridicarea și plinătatea necesare pentru a obține rezultatul dorit. Acest lucru se realizează prin marcarea unei noi poziții a sfârcului. Folosind un bisturiu, chirurgul face apoi o incizie de-a lungul liniilor marcate în prealabil și separă pielea de țesuturile de mai jos. Excesul de grăsime mamară este apoi îndepărtat, sfârcul relocat în noua sa poziție și, în final, noua formă a sânului este reconstruită. Incizia se face de obicei în jurul sfârcului și sub suprafața sânului, ca un T cu capul în jos, cu toate acestea, o tehnică diferită poate fi folosită în funcție de gradul în care sânii tăi se înfundă.

Dacă decideți să aveți implanturi cu ridicarea sânului, acestea vor fi plasate direct sub țesutul sânului sau mușchiul toracic.

Înainte de intervenție

Înainte de operație, vă rugăm să informați chirurgul despre orice alergii, toate condițiile medicale și orice medicament pe care îl luați (atât pe bază de rețetă, cât și fără prescripție medicală). Pentru a elimina șansa postării op. sângerare trebuie să evitați aspirina și orice medicament care conține aspirină sau brufen timp de două săptămâni înainte de operație. De asemenea, nu trebuie să fumați timp de 2 săptămâni înainte de operație, deoarece fumatul vă poate afecta reacția la anestezic și încetinește procesul de vindecare. Pacienții care suferă de hipertensiune trebuie să informeze chirurgul înainte de operație. În consultație, ar trebui să discutați așteptările despre rezultatul intervenției chirurgicale și să ascultați părerea chirurgului. Probabil vi se va cere să trimiteți fotografii ale sânilor dumneavoastră chirurgului înainte de consultare. Acest lucru va permite evaluarea și va servi, de asemenea, ca referință după operație.

Recuperare după mastopexie

Când te vei trezi după operație, vei fi înfășurat în bandaje elastice, pansamente cu tifon și un sutien chirurgical. Un tub mic poate fi plasat în fiecare sân pentru a scurge sângele și lichidele pentru prima zi sau două.

Mărimea umflăturii și vânătăilor postoperatorii depinde de faptul dacă tindeți să vă învineți sau să se umfle ușor. Fiecare persoană este diferită. Aplicarea compreselor reci sau a pachetelor de gheață va reduce umflarea și va ameliora disconfortul.

La câteva zile după operație, bandajele sub presiune vor fi îndepărtate. Sutienul chirurgical trebuie să fie purtat în permanență timp de câteva săptămâni, până când umflarea și vânătăile scad sau până când chirurgul vă sfătuiește altfel. Trebuie să scoateți sutienul chirurgical pentru a face baie și pentru a spăla hainele.

De obicei, suturile vor fi eliminate în prima săptămână. Uneori, chirurgul va folosi suturi dizolvabile. Dacă pielea sânului este foarte uscată în urma intervenției chirurgicale, un hidratant poate fi aplicat de mai multe ori pe zi. Crema de vitamina E este extrem de eficientă și ajută, de asemenea, cicatrizarea să se vindece, totuși zona de sutură trebuie menținută în permanență uscată, în special după baie.

În primele luni, este important să nu puneți tensiune pe rană, efectuând activități stresante, cum ar fi ridicarea sau întinderea brațelor deasupra capului, deoarece acest lucru poate crește cicatrizarea prin întinderea țesutului. 

Chirurgul dvs. va încerca să se asigure că inciziile dvs. sunt cât mai subtile, cu toate acestea, este important să vă amintiți că cicatricile sunt extinse și permanente. Acestea pot fi roșii luni întregi și apoi devin lent lent, în timp ce se estompează în linii albe subțiri. În cele mai multe cazuri, cicatricile sunt poziționate astfel încât să nu fie văzute dacă purtați topuri și rochii cu croi scăzut.

Iți dorești o schimbare?

Programează-te la o consultație prin telefon.

Contact Whatsapp

Ai întrebări? Hai pe WhatssApp.

Contact Messenger

Ai întrebări? Hai pe Facebook Messenger