Implant mamar

Mărirea sânilor cu implant siliconic (Implant mamar)

Mărirea sânilor este cea mai populară procedură chirurgicală chirurgicală efectuată în România . Rapid, sigur și eficient, procedura vă poate ajuta să vă restabiliți încrederea și fericirea corpului cu forma.

Augmentarea mamară sau mărirea sânilor cu implant 

O intervenție chirurgicală de augmentare mamară, cunoscută și sub numele de mărirea sânilor sau îmbunătățirea sânilor, este una dintre procedurile cele mai efectuate în mod regulat în România și presupune introducerea de implanturi sub țesutul mamar pentru a crește dimensiunea sau pentru a schimba forma sânilor.
Multe femei aleg să aibă o intervenție chirurgicală de mărire a sânilor pentru a stimula încrederea corpului și pentru a se simți confortabil cu dimensiunea și forma sânilor lor.

În operațiile de mărire a sânilor, un implant artificial – de obicei umplut cu gel de silicon – este plasat fie direct sub țesutul sânului, fie sub mușchiul toracic din spatele sânului. Este o operațiune majoră, care poate dura câteva săptămâni pentru a-și recupera complet. De asemenea, este un angajament pe tot parcursul vieții – cele mai multe implanturi trebuie în cele din urmă să fie înlocuite, așa că ar trebui să fiți pregătiți pentru posibilitatea unei operații ulterioare în viitor.
Există mai multe motive pentru care o femeie poate alege să aibă o mărire a sânilor. Poate doriți să vă măriți sânii, deoarece ați simțit întotdeauna că sunt prea mici. Unele femei decid să facă operația dacă sânii lor au devenit mai mici sau și-au pierdut forma după ce au pierdut în greutate sau după o sarcină. Este posibil să doriți și o mărire a sânilor pentru a corecta o diferență de dimensiune între sâni.

Consultația inițială

Va trebui să programați o întâlnire. Chirurgul va discuta despre ceea ce speri să obții în urma procedurii. Va dori, de asemenea, să vă examineze sânii. Puteți avea pe cineva care vă însoțește în timpul examinării, dacă doriți. Este posibil ca chirurgul  să ceară să îți facă câteva fotografii ale sânilor pentru documentele tale medicale.

Ți se va spune ce tehnică ar recomanda și va discuta despre ce implanturi sunt cele mai potrivite pentru tine.


Aceasta este șansa dvs. de a obține toate informațiile de care aveți nevoie pentru a lua o decizie, așa că asigurați-vă că puneți orice întrebări aveți.

Ce se întâmplă în timpul intervenției de mărire a sânilor

Mărirea sânilor durează de obicei aproximativ o oră și jumătate. Veți avea un anestezic general, ceea ce înseamnă că veți dormi în timpul operației.
Odată ce anestezicul general va intra în vigoare, chirurgul dumneavoastră va face o tăietură în piele de pe sân, pentru a introduce implantul. Tăierea este de obicei în cută sub sân, dar poate fi uneori în jurul sfârcului sau în axilă.
Chirurgul dumneavoastră va face un „buzunar” pentru implant, fie sub țesutul sânului, fie sub mușchiul toracic. Implantul este apoi inserat..
Chirurgul tău îți va închide apoi rănile cu cusături și îți poate înfășura sânii într-un pansament susținător.

 

Recuperare după mărirea sânilor cu implant 

La ce să te aștepți după aceea

Vi se vor acorda calmante pentru a ajuta la calmarea oricărei dureri pe măsură ce anestezicul se uzează. Este normal ca pieptul să se simtă strâns, iar sânii și coastele să se simtă fragede după operație. Este posibil să aveți tuburi fine care ies din rană pentru a scurge excesul de lichid într-o pungă sau o sticlă. Acestea vor fi eliminate înainte de a pleca acasă.
Dacă puteți merge acasă în aceeași zi, va trebui să aveți un adult responsabil care vă poate conduce acasă – nu încercați să vă conduceți singur. Dacă este posibil, încercați să aveți un prieten sau o rudă să stea cu voi pentru prima zi. Uneori, este posibil să fie nevoie să stați peste noapte în spital. Înainte de a vă întoarce acasă, ar trebui să vi se ofere o scrisoare de descărcare de gestiune cu datele oricărei întâlniri de urmărire, împreună cu sfaturi despre grija pentru vindecarea rănilor. De asemenea, puteți citi sfaturile noastre despre îngrijirea rănilor chirurgicale .

Recuperarea în urma operațiilor de mărire a sânilor

Este probabil să aveți niște umflături, vânătăi și dureri după operația dvs. și poate dura câteva săptămâni pentru ca acest lucru să se rezolve. Este posibil să vi se administreze niște calmante la spital pentru a lua acasă cu dvs. sau puteți lua antiderapant, cum ar fi paracetamol. Probabil veți avea nevoie de o săptămână sau două de lucru, deși acest lucru poate fi mai puțin în funcție de tipul de operație pe care l-ați făcut.
Vă veți putea deplasa ca de obicei imediat după operație. Dar nu faceți niciun exercițiu intens sau ridicați ceva greu pentru primele săptămâni. Poate dura până la șase săptămâni pentru a reveni complet la normal. Unele femei consideră că este mai confortabil să poarte un sutien sportiv timp de o lună sau cam cât se vindecă. Intreaba-ti chirurgul daca ti-ar recomanda acest lucru.
Poate dura ceva timp pentru a te obișnui cu noua formă a sânilor tăi. S-ar putea să arate prea sus la început, dar acest lucru se stabilește de obicei după câteva săptămâni. Vei avea și câteva cicatrici după operația ta. Acestea pot fi destul de roșii pentru primele șase săptămâni, apoi, de obicei, devin purpurii înainte de a estompa la alb peste 12 până la 18 luni.
Complicații din operația de mărire a sânilor

Complicatiile sunt probleme neasteptate care se pot intampla in timpul sau dupa operatie. Ca în orice procedură, există unele riscuri asociate cu mărirea sânilor. Chirurgul tău ar trebui să explice acestea înainte de a face operația. Complicațiile posibile ale oricărei operații includ o reacție neașteptată la anestezic, sângerare excesivă sau dezvoltarea unui cheag de sânge (tromboză venoasă profundă).
Complicațiile specifice ale măririi sânilor includ cele enumerate mai jos.

Contractură capsulară. Acest lucru se întâmplă atunci când țesutul cicatricial anormal se formează în jurul implantului, făcând sânul să se simtă mai ferm. În cele din urmă, poate începe să se simtă tandru și să arate anormal. S-ar putea să aveți nevoie de o altă operație pentru a trata acest lucru.

Sângerare în spațiul din jurul implantului. Acesta se numește hematom și vă poate face sânul foarte umflat și strâns. Este cel mai probabil imediat după operație. Este posibil să fie nevoie să aveți o altă procedură pentru a elimina sângele și a opri sângerarea.

Infecţie. Dacă sânul tău se infectează, acesta poate fi roșu, umflat și fraged. S-ar putea să vă simțiți rău. Uneori poate fi tratat cu antibiotice, dar deseori va trebui să-ți elimini implantul și să-l înlocuiești cu unul nou la o dată ulterioară.

Schimbări de senzație. Pielea și sfârcul sânului se pot simți mai mult sau mai puțin sensibile după mărirea sânilor. Acest lucru se îmbunătățește, de obicei, peste câteva luni. Dacă pierdeți senzația mamelonului, există șanse ca aceasta să fie permanentă.

 

Veți putea vedea cu adevărat rezultatele procedurii de mărire a sânilor după prima lună, când sânii dvs. vor fi mai puțin sensibili și umflați. Cicatricile vor fi roșiatice timp de aproximativ șase săptămâni, dar se vor estompa în lunile următoare.

Iți dorești o schimbare?

Programează-te la o consultație prin telefon.

Contact Whatsapp

Ai întrebări? Hai pe WhatssApp.

Contact Messenger

Ai întrebări? Hai pe Facebook Messenger