Bichectomia
Orice adult cu sănătate bună, care nu este mulțumit de efectul bombat al obrajilor și care caută mai multe definiții, armonie și frumusețe în trăsăturile faciale poate apela la bichectomie.
Ce este bichectomia?
Sacii sau bilele Bichat sunt două ciorchine bine definite de țesut gras, localizate în fiecare obraz, chiar sub pomeți și direct legate de mușchiul buccinator. Nu au altă funcție decât să ofere volum zonei și pot avea dimensiuni foarte diferite în funcție de caracteristicile fiecărui individ. În copilărie, aceste depuneri de grăsime au, în general, un volum mai mare, creând conturul obișnuit rotund, complet, oval rotund, al unui bebeluș sau copil.
De-a lungul anilor, acest țesut gras începe de obicei să se micșoreze lent. Cu toate acestea, scăderea volumului variază de la o persoană la alta.
În general, la persoanele care au contururi faciale mai rotunjite, cu obraji proeminenți și pomeți slab definiți, aceste pungi sau bile Bichat nu se atrofiază, lăsându-le indezirabil de mari. Bichectomia combate acest fenomen și este o opțiune bună pentru acest grup de pacienți.
Îndepărtarea bulei Bichat sau a garniturilor de grăsimi bucale, așa cum este cunoscut din punct de vedere tehnic, este o procedură chirurgicală potrivită atât pentru bărbați, cât și pentru femei, folosită pentru a retrage o parte sau întregul țesut gras. Este îndepărtat, permanent, printr-o incizie mică de 1-1,5 cm în mucoasa gurii (în interiorul fiecărui obraz), fără a lăsa cicatrici vizibile și a provoca un disconfort minim pacientului. Procedura durează aproximativ 45 de minute și se efectuează în regim ambulatoriu, sub anestezic local (poate fi efectuată și pe lângă alte proceduri de chirurgie plastică).
Operația nu este dureroasă în timp ce este efectuată și nici ulterior; nu vă împiedică să vă desfășurați activitățile de zi cu zi sau munca; este sigur, cu un risc foarte mic de complicații. Rezultatele pot fi văzute încă din prima săptămână după operație și sunt permanente.
Recuperare după bichectomie
Recuperarea este rapidă cu puțin disconfort. Pacientul poate prezenta inflamații ușoare în zona interioară a obrajilor și durere minimă atunci când mănâncă sau mestecă în primele zile după operație. În rare ocazii pot apărea vânătăi în zona inferioară a obrajilor. Prin urmare, aplicarea gheții în zonă este recomandată în primele două zile. Pacienții trebuie să se lipească de o dietă simplă și să evite orice activitate fizică viguroasă care poate provoca o creștere a temperaturii sau expunerea la soare pentru prima săptămână. Medicamente precum analgezice, antiinflamatorii, antibiotice sau un protector gastric pot fi prescrise în prima săptămână.