Abdominoplastie

Abdominoplastia

Toti ne dorim un abdomen plat, fara depozite de grasime, cu aspect tanar; din nefericire varsta, nasterile, lipsa de exercitiu fizic si cresterea in greutate sunt inamici foarte puternici. Abdominoplastia este o excelenta operatie estetica pentru eliminarea excesului de piele si grasime de pe abdomen si a obtine o talie mai bine conturata.

 Ce este Abdominoplastia?

Această intervenție chirurgicală aplatizează abdomenul, eliminând grăsimile și pielea în exces, strângând mușchii din peretele abdominal.

  • Abdominoplastie completă. Ți se va tăia abdomenul și apoi se va contura pielea, țesutul și mușchiii, după cum este necesar. Operația va implica mișcarea burticii și este posibil să aveți nevoie de tuburi de drenare sub piele câteva zile.
  • Abdominoplastie parțială sau mini. Mini-abdominoplastiile sunt adesea efectuate la persoane ale căror depuneri de grăsime sunt situate sub ombilic. În timpul acestei proceduri, cel mai probabil nu vă vom mișca burtica, iar procedura poate dura doar două ore, în funcție de cazul dumneavoastră.

Înainte de intervenție

Dacă fumați, medicul vă va solicita să renunțați la fumat începând cu cel puțin două săptămâni înainte de operație până la două săptămâni după operație.

Nu încercați o dietă drastică înainte de operație. Mănâncă mese complet echilibrate. O dietă sănătoasă vă poate ajuta să vă vindecați mai bine.

Spune despre tot ceea ce iei, inclusiv medicamente , medicamente pe bază de plante și alte suplimente.

Înainte de operație, pregătește-te pentru perioada post-operatorie. O să ai nevoie:

  • Pachetele cu gheata
  • Îmbrăcăminte ușoară și confortabilă care poate fi pusă și scoasă foarte ușor

De asemenea, vei avea nevoie de cineva care să te conducă acasă după operație. Dacă locuiești singur/ă, vei dori ca cineva să rămână cu tine cel puțin în prima noapte. 

După abdominoplastie

După o abdominoplastie, incizia abdominală va fi acoperită cu pansament chirurgical. Ar putea fi amplasate tuburi mici de-a lungul locului inciziei pentru a scurge excesul de sânge sau lichid.

Probabil veți simți o durere moderată, care va fi controlată prin medicația pentru durere. Este normal să aveți umflături în zona chirurgicală.

 Este posibil să fie nevoie să continuați să luați un antibiotic atât timp cât aveți scurgeri.

Se poate prescrie un medicament pentru subțiarea sângelui pentru o perioadă scurtă de timp după abdominoplastie.

Veți purta o îmbrăcăminte abdominală de susținere (liant abdominal) timp de aproximativ șase săptămâni după abdominoplastie. Acest lucru ajută la prevenirea acumulării de lichide și oferă sprijin abdominal în timp ce vă vindecați. Medicul vă va explica cum să vă îngrijiți cicatricea.

În primele șase săptămâni după o abdominoplastie, va trebui să fiți atenți atunci când vă deplasați. De asemenea, va trebui să evitați pozițiile care îți încordează linia de incizie pentru a preveni redeschiderea plăgii.

Va trebui să programați periodic vizite de control. 

Riscuri

  • Acumularea de lichide sub piele (serom). Tuburile de drenaj rămase în loc după operație pot ajuta la reducerea riscului de exces de lichid. De asemenea, medicul dumneavoastră poate elimina lichidul după operație folosind un ac și o seringă.
  • Vindecarea grea a rănilor. Uneori zonele de-a lungul liniei de incizie se vindecă greu sau încep să se separe. S-ar putea să vi se administreze antibiotice în timpul și după operație pentru a preveni o infecție.
  • Cicatricea neașteptată. Cicatricea de incizie dintr-o burtă este permanentă, dar este plasată de-a lungul liniei de bikini ușor ascunsă. Lungimea și vizibilitatea cicatricii variază de la persoană la persoană.
  • Modificări ale senzației pielii. În timpul unei abdominoplastii, repoziționarea țesuturilor abdominale poate afecta nervii din zona abdominală și, rar, la nivelul coapselor superioare. Probabil veți simți o senzație redusă sau amorțeală. Acest lucru se diminuează de obicei în lunile de după procedură.

 

Vă aștept cu drag la o consultație!

Iți dorești o schimbare?

Programează-te la o consultație prin telefon.

Contact Whatsapp

Ai întrebări? Hai pe WhatssApp.

Contact Messenger

Ai întrebări? Hai pe Facebook Messenger